eSky / Gde možete da letite?

Gde možete da letite?

Proverite u koje sve zemlje možete bezbedno da putujete.

Proverite šta označavaju boje na karti:

███ Zelena – država je otvorena za putovanja. Testiranje na COVID-19 ili karantin nisu potrebni.

███ Svetlozelena – država otvorena za putovanje uz neophodan test na COVID-19.

███ Žuta – država otvorena za putovanje sa neophodnim testom na COVID-19 i obaveznim karantinom nakon dolaska.

███ Narandžasta – U ovu državu mogu putovati samo njeni državljani koji se u nju vraćaju ili osobe koje ispunjavaju strogo navedene uslove.

███ Siva – ograničenja vezana za putovanja u ovu državu nisu poznata ili ih nadležne vlasti te države nisu objavile.

Proverite atraktivne ponude za letove

Putovanje je jeftino! Na kartici “Prilike” pronaći ćete najpovoljnije ponude letova za bilo koji kraj sveta. Kartica “Prilike” je internet stranica gde na jednom mestu svakodnevno možete da pronađete sve atraktivne ponude različitih avionskih prevoznika. Sve jedno da li hoćete da putujete u evropske zemlje ili preko okeana, “Prilike” su mesto na kom ćete najlakše i najbrže pronaći ponudu koja Vam odgovara.

Izaberite osiguranje koje vama najviše odgovara

Bez obzira gde putujete, uvek je dobro da kupite odgovarajuće osiguranje. Pametno izabrana polisa osiguranja učiniće vaše putovanje bezbrižnim i bezbednim. U našoj ponudi ćete pronaći dva tipa osiguranja koje će vam obezbediti udobnost kako pre početka putovanja tako i tokom njega, ali će vam takođe pružiti mogućnost da zbog ličnih razloga odustanete od putovanja. Osiguranje vam je osnovni element svakog putovanja.

Upoznajte se sa aktuelnim pravilima koja važe za putovanja

Putovanje u vreme pandemije je lako i sigurno ukoliko imate pristup aktuelnim informacijama o obavezujućim ograničenjima. Na stranici usluge „Pravila za putovanja“ možete momentalno proveriti pravila vezana za putovanja u bilo koju zemlju na svetu. U samo nekoliko klikova imaćete pristup svim informacijama o pravilima vezanim za putovanja koja su vam potrebna tokom pandemije. Pored važnih informacija o ograničenjima, na servisu možete proveriti uslove potrebne za vizu, a možete i brzo i efikasno kupiti eVizu.

Gde možete da petite bez testova i karantina?

Putovanje za vreme pandemije virusa COVID-19 uopšte nije tako teško organizovati kao što izgleda na prvi pogled. Jeste tačno da je koronavirus promenio naše planove za odmor i druga putovanja, ali i rezervacija letova te hotela, kao i samo putovanje i dalje ne moraju da budu komplikovani.

Pandemija COVID-19: gde može da se putuje

Otkako su brojne zemlje širom sveta počele sa akcijom vakcinacije protiv COVID-19, lokalne vlasti počele su da uvode nova pravila za prelazak granica, uvođenje karantina ili pokazivanja testa na granici. Mada je do skora bilo teško da se pronađe zemlja u koju možete da letite bez testa ili bez karantina, sada je lista zemalja u koje možete da odete nakon vakcinisanja bez dodatnih formalnosti sve veća i veća.

Putovanje nakon vakcinacije bez neophodnog pokazivanja rezultata testiranja na COVID ili obaveznog boravka u karantinu nije jedina opcija za putovanje u inostranstvo. Postoje takođe i zemlje u koje se može leteti bez vakcinacije, karantin nije obavezan, a formalnosti na aerodromu takođe nisu uopšte komplikovane. Kako izgleda lista zemalja u koje možete putovati bezbedno i slobodno, iako je koronavirus još uvek prisutan među nama?

Lista zemalja u koje može da se putuje bez karantina i testiranja

Gde može da se putuje na odmor za vreme pandemije? Iako se lista zemalja u koje možete da letite nakon vakcinacije, bez karantina i bez testiranja, dinamično menja, pripremili smo interaktivnu mapu koja se neprestano ažurira. Zahvaljujući njoj na jednostavan način možete da proverite koje zemlje dozvoljavaju ulazak vakcinisanim turistima ili ne zahtevaju pokazivanje dokumenata koji potvrđuju negativan rezultat testa na COVID-19.

Kako da proverite gde može da se leti bez testiranja

Kako da proverite gde može da se leti bez testiranja ili koje države dozvoljavaju ulazak vakcinisanim turistima bez odlaska u karantin? Da bi rezultati bili potpuno verodostojni, prvo šta treba da znate je da li ste već vakcinisani sa svim neophodnim dozama vakcine. Pored toga, trebalo bi da unesete podatke o državljanstvu i zemlju odlaska, ako se razlikuju od onih koje su date kao zadane vrednosti, a uz to i vrstu putovanja – da li želite da letite u inostranstvo ili planirate putovanje unutar granica svoje zemlje. Nakon unošenja svih podataka, na interaktivnoj mapi ćete dobiti sve informacije o pravilima prelaska granica i ograničenjima zbog kovida koja su s tim povezana. Kako biste ih proverili, treba samo zadržati kursor na izabranoj državi na mapi da biste saznali opšta pravila dolaska, a zatim kliknite kako biste saznali detaljne zahteve. Pored informacija da li je moguće leteti u određenu zemlju bez testiranja i karantina nakon vakcinacije, karta će vam pomoći da saznate da li i u kojim situacijama u izabranoj državi treba maskom prekriti nos i usta.

To gde mogu da putuju vakcinisane ili nevakcinisane osobe, ali bez testova i karantina, najbolje je redovno proveravati na našoj interaktivnoj mapi te planirati svoja putovanja na osnovu tih informacija. Ukoliko izabrana država koja je vaše odredište zahteva dodatne formalnosti, mapa će vam pomoći da se pravilno pripremite i bez brige krenete u upoznavanje sveta!

Najpovoljnije ponude! Čak 40% popusta

Izuzetne ponude spremamo samo za odabrane putnike. Postanite jedan od njih.

Preuzmi našu aplikaciju i planiraj svoja putovanja

  • Najbolje ocenjena aplikacija u kategoriji putovanja
  • Nove ponude svakodnevno na dohvat ruke
  • Sve vaše rezervacije na jednom mestu